Du-te înapoi
Șase lucruri de știut despre munca în străinătate în 2020

ȘASE LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII DESPRE MUNCA ÎN STRĂINĂTATE


Eu lucrez pentru o companie multinațională, ideea că oamenii acceptă oferte de la companii dintr-o altă țară nu-mi este ciudată. În acest articol, voi discuta despre lucrurile pe care trebuie să le cunoști despre munca în străinătate. Am conceput acest articol pentru a îndruma persoanele care vor să lucreze cândva în străinătate. În secțiunea de mai jos, vom parcurge lucrurile pe care le-au spus mulți oameni (care s-au mutat într-o nouă țară pentru a găsi oportunități de angajare) despre experiențele lor. În primul rând, înainte de a decide cu privire la preluarea unui job în străinătate, asigură-te că atracția depășește oportunitățile pe care le prezintă. Asigură-te că iei în considerare sinceritatea și reputația angajatorului tău. O organizație, sau un angajator pentru care dorești să lucrezi, trebuie să-ți facă o ofertă care va favoriza ambele părți.


Recomandări pentru munca în străinătate

Ajutorul angajatorului

Este bine dacă angajatorul poate oferi sprijinul de care ai nevoie în timp ce navighezi prin modificările care vin cu noul mediu, mai ales dacă te muți într-o țară în care limba diferă. Unii angajatori sunt dispuși să ofere sprijin de relocare. Există multe modalități prin care noul tău angajator poate să-și ofere ajutorul. Deși, aceste beneficii nu sunt obligatorii, poți negocia cu angajatorul. Ar putea fi o indemnizație pentru locuință pe o perioadă limitată sau livrarea bunurilor personale către noua țară. Zutzu face legătura între persoanele care caută joburi cu unii angajatori care sunt dispuși să ajute la procurarea permiselor de muncă, a cazării, a transportului și a cheltuielilor de călătorie. În timpul interviului, nu ezita să întrebi angajatorul dacă oferă aceste beneficii. Privește dincolo de locul de muncă, ia în considerare viața personală: înainte de a accepta locul de muncă, asigură-te că înțelegi normele companiei. Ia în considerare echilibrul muncă-viață. Nu toate țările sunt la fel, nu generaliza. Află despre pachetul de vacanță - află numărul de zile de concediu pe care le vei obține într-un an. Nu presupune că știi. Întreabă angajatorul despre asta.

Înțelege oferta

înainte de a părăsi țara actuală pentru a ocupa această nouă funcție în străinătate, asigură-te că înțelegi toți termenii și condițiile atașate angajării și relocării. Discută cu angajatorul despre funcție. Întreabă despre durata activității sau misiunii tale. Cu cât afli mai devreme, cu atât mai bine.

Cunoaște cerințele și procedurile pentru permisele de rezidență și de muncă

Dacă te muți într-o nouă țară pentru muncă, ai în vedere că fiecare țară are particularitățile sale atunci când vine vorba de cerințele și procedurile care ghidează permisele de rezidență și de muncă. Ca cetățean al unui stat membru UE, ar trebui să poți lucra într-un stat UE la alegere fără nicio restricție. Unele state UE ar putea să impună în continuare restricții anumitor sectoare, deci ține cont de acest lucru și fă cercetări dacă este necesar.

Obține un card de credit înainte de a părăsi țara actuală

Vei pleca într-o țară nouă. Nu presupune că lucrurile vor fi la fel de ușoare precum în țara actuală. Înainte de a pleca, asigură-te că contactezi o companie internațională pentru un card de credit. A aștepta până ajungi într-o nouă țară înainte de a obține un credit nu este o mișcare excelentă. Procesul implicat poate fi complicat. Când ai un card de credit cu tine, îl poți transfera cu ușurință când ajungi acolo. Această abordare este mai ușoară și mai rapidă decât obținerea unui card nou de credit.

Înțelege cerințele pentru deschiderea unui cont bancar în noua țară

Deschiderea unui cont bancar într-o țară nouă poate fi dificilă. Asigură-te că efectuezi cercetările necesare cu privire la ce ai nevoie pentru a deschide un cont bancar la sosire și standardul serviciilor băncilor locale.

Comunicarea cu angajatorul tău este de mare importanță atunci când lucrezi în străinătate.

Concluzie

Una dintre cele mai importante decizii pe care orice individ o poate lua vreodată este mutarea într-o țară nouă. Dacă ești interesat să lucrezi în străinătate, efectuează cercetări ample despre țara aleasă de tine, locul de muncă și companie. Poți vorbi și cu alte persoane care au făcut aceeași mișcare în trecut. Dacă dorești să te muți în străinătate pentru job și nu știi de unde să începi, citește blogul nostru despre modul în care platformele de recrutare te pot ajuta în carieră. Zutzu este una dintre aceste platforme de recrutare care leagă persoanele care caută oportunități de joburi în străinătate cu potențiali angajatori din diferite țări, fără nici o taxă. Când te înregistrezi pe site-ul web, vei fi la un pas de atingerea visului de a lucra în străinătate.


Work abroad Zutzu Team ZUTZU

8 Cu luni în urmă

Comments

Daan van Dijk

Daan van Dijk 8 Cu luni în urmă

Semnalare abuz

I can definitely relate to some of these tips

profile picture

Adaugă comentariu

profile picture
Du-te înapoi

Distribuie acest articol

Abonează-te la newsletter-ul Zutzu pentru a primi articole utile din industrie și multe altele
Abonează-te acum

Căutari recente

Vizualizări recente