Du-te înapoi
Șase modalități prin care socializarea profesională poate să-ți ajute cariera

Șase modalități prin care socializarea poate să-ți ajute cariera: Sfaturi de socializare profesională pentru angajați


Ni s-a spus tuturor despre avantajele socializării profesionale. În special atunci când lucrezi într-o țară străină și vorbești fluent în multe limbi, competența în materie de socializare este esențială. Dar nu toată lumea a pus la inimă aceste lecții. Adevărul este că nu tuturor le place ideea de socializare. Pentru unii, pare pretențios și manipulativ. Poate fi interpretat greșit ca fiind un mod de a folosi oamenii pentru a avansa pe scara profesională și de a scăpa de ei când ajungi în vârf. Asta e o idee destul de greșită. Aceasta deoarece, într-un fel sau altul, socializăm cu toții - în carierele noastre și în alte aspecte ale vieții noastre.


De ce să socializezi?

Ca tânăr profesionist care începea cariera, socializarea nu a fost ceva ușor pentru mine. Faptul că eram introvertit și aveam o slujbă care necesita întâlnirea de persoane în fiecare zi nu a ajutat deloc. Dar nu m-am gândit prea mult. Am lucrat, am îndeplinit sarcinile oficiale necesare și am crezut că acestea ar trebui să mă poată duce în vârf. Și totuși, cariera mea nu a înflorit așa cum doream eu. Abia atunci când am început să socializez cu persoane din interiorul și din afara industriei în care eram, am văzut anii de muncă grea începând să dea roade. Utilizând platforma Zutzu, am reușit să găsesc noi conexiuni care mi-au ajutat cariera să crească.


Ce este socializarea profesională?

Socializarea implică întâlnirea și interacționarea cu profesioniștii din cadrul și din afara industriei din care faci parte, schimbul de informații, de contacte și găsirea de modalități de a vă ajuta reciproc. Nu constă în transformarea fiecărei relații personale în relații profesionale sau în transformarea relațiilor care ar fi putut deveni destul de personale într-o afacere pur profesională. Dimpotrivă, socializarea implică recunoașterea ideii că avem cu toții nevoie unul de altul pentru a ne realiza visele.

Interacțiunea cu profesioniștii din cadrul și din afara industriei din care faci parte este doar o modalitate de socializare profesională.

Moduri în care socializarea profesională poate să-ți ajute cariera

Aducerea de noi clienți

De asemenea, abia atunci când am început să particip la evenimente de socializare precum convenții, ateliere și seminarii am început să aduc noi clienți pentru compania mea. Aceste evenimente sunt de obicei pline de profesioniști care pot încerca să-și ducă afacerile la următorul nivel. În tine, ei pot găsi partenerul perfect.

Fii atractiv ca un talent de top

În calitate de persoană în căutarea unui loc de muncă, beneficiile socializării nu pot fi subliniate îndeajuns de mult. Recrutorii caută cele mai bune talente pentru a-și completa funcții importante, iar competențele tale de a socializa vor fi importante în acest sens. Din nou, ca profesionist, poți recomanda talente de vârf companiei tale dacă consideri că acestea se potrivesc perfect. Conducerea va aprecia acest lucru și valoarea ta în companie va fi mai mare. De asemenea, toată lumea este în măsură să colaboreze cu anumite persoane pe care le-ar fi putut cunoaște în afara companiei lor, cu mult înainte ca aceste persoane să înceapă să lucreze cu sau pentru ele.

Îți îmbunătățește abilitățile soft

Am vorbit despre modalitățile prin care profesioniștii își pot dezvolta și perfecționa abilitățile soft. Socializarea le oferă posibilitatea de a utiliza bine aceste abilități. Prin socializare, îți crești nivelul de încredere. De asemenea, poți comunica liber și să-ți faci auzită vocea în mulțime. Și te ajută la îmbunătățirea vorbitului în public, ceea ce, în final, te face un profesionist pursânge.

Mai multă vizibilitate

Există cariere care necesită să fii foarte vizibil. În acest fel, poți să-ți construiești statutul și să câștigi mai mulți clienți. Prin urmare, participă la mai multe evenimente profesionale, obține mai multe ocazii de a vorbi în public și alte lucruri care sporesc vizibilitatea. Procedând astfel, nivelul tău de credibilitate va câștiga teren și vei fi mai bun datorită acestui lucru.

Capacitatea de a obține informații vitale de la contacte

Socializarea poate fi cel mai bun mod de a afla despre cele mai recente tendințe și evoluții din domeniul tău. De asemenea, informații valoroase care-ți pot ajuta organizația pot fi oferite prin socializare. Imaginează-ți că ești persoana la care se apelează în companie când se face o propunere pentru o ofertă de licitație la un contract guvernamental imens, deoarece conducerea știe ca ai câteva contacte care ar putea lucra în favoarea companiei. Valoarea ta în cadrul companiei va crește periodic.

Oferte de locuri de muncă și oportunități

Potrivit unui studiu, unii experți declară că 70% din populație a ajuns în poziția actuală datorită socializării. Socializarea poate oferi oportunități de angajare pe care nu le-ai crezut vreodată posibile.

Socializarea ca stil de viață

În concluzie, nu ai niciun motiv să nu socializezi. Indiferent de industria în care te găsești, socializarea se va dovedi vitală pentru dezvoltarea profesională generală. Utilizează platforma de recrutare internațională Zutzu pentru a găsi mai multe oportunități de socializare cu angajații și angajatorii deopotrivă, iar succesul în cariera profesională este garantat. Ce beneficii ai găsit în socializare și ce uși a deschis acest lucru în cariera ta?


Networking Zutzu Team ZUTZU

8 Cu luni în urmă

Comments

Guest

Guest 8 Cu luni în urmă

Semnalare abuz

Wow, this is really good post

profile picture

Adaugă comentariu

profile picture
Du-te înapoi

Distribuie acest articol

Abonează-te la newsletter-ul Zutzu pentru a primi articole utile din industrie și multe altele
Abonează-te acum

Căutari recente

Vizualizări recente