Du-te înapoi
6 Cele mai bune sfaturi pentru a câștiga în negocierile salariale

Cum să câștigi următoarea negociere salarială: 6 Sfaturi pentru a obține cea mai bună ofertă


Imaginează-ți că obții un interviu la o companie, pe care îl aștepți de ani de zile. Totul merge bine și deodată se pune întrebarea principală: Ce salariu dorești? Pentru majoritatea oamenilor, negocierea salariilor poate fi uneori un scenariu penibil. Acest scenariu devine cu atât mai incomod cu cât persoana în cauză tocmai începe cariera profesională și nu are experiență în ceea ce privește modalitățile de gestionare a discuțiilor privind finanțele.
Negocierea salariului va fi întotdeauna o parte a carierei tale profesionale. Astfel, în acest articol, îți oferim sfaturi cu privire la modul de abordare al acestei discuții delicate, asigurându-te astfel că ești remunerat în mod adecvat pentru întreaga activitate pe care o vei depune.

Încrederea în tine și capacitățile tale este unul dintre cele mai importante sfaturi în timpul negocierilor salariale.

Ce trebuie luat în considerare înainte și în timpul negocierilor salariale?

Efectuează cercetări ample

Este important să efectuezi cercetări adecvate înainte de a te duce la interviu, știind că problema salariului va fi, probabil, pusă în discuție. Dacă ești considerat candidatul potrivit pentru acest post, atunci următoarea fază a discuției va trece la cerințele salariale. Prin urmare, este important să vii pregătit. Unele locuri de muncă prezintă provocări reale în ceea ce privește descoperirea valorii medii a salariilor. Aici te pot ajuta forumurile și grupurile online. De asemenea, poți să te conectezi cu cineva din industria care te interesează. Ei ar putea fi dispuși să te ajute. Posturile vacante de pe Zutzu sunt publicate cu locații și salarii specifice și chiar dacă vei avea ocazia să negociezi mai târziu, vei ști de la început cât vei câștiga. Între timp, în unele cazuri, în special atunci când interviul este efectuat la telefon, recrutorii pot solicita pe nepregătite să indici oferta ta. Dacă nu ai idee cum arată grila salarială în acel moment, pur și simplu trage de timp. Cere să îi suni tu mai târziu. Problemele legate de salariu sunt foarte importante. Deci, este important să te pregătești.

Fii dispus să renunți

Vino la masa de negocieri cu o idee despre punctul în care trebui să renunți. Prețuiește-ți abilitățile și recrutorii vor face același lucru. Prin urmare, înainte de a merge la o negociere salarială, organizează-ți gândurile. Să ai în cap o cifră salarială de nerefuzat, o ofertă pe care nu o poți accepta, punctul în care ai fi dispus să renunți. Acceptă doar un salariu cu care te poți simți confortabil, să zicem, pentru un an, înainte de a cere o majorare. Deși acest lucru devine puțin dificil atunci când intervine disperarea și un solicitant este pregătit să se mulțumească cu mai puțin.

Fii încrezător

Majoritatea recrutorilor sunt foarte buni și experimentați în ceea ce fac. Ei pot vedea chiar prin aspectul persoanei aflate în căutarea unui loc de muncă și pot folosi acest lucru în avantajul lor. Starea ta de spirit, încrezătoare sau altfel, poate schimba fluxul negocierilor salariale și poate afecta modul în care se va face negocierea. Ține capul sus și exprimă o atitudine pozitivă și încrezătoare pe parcursul discuțiilor.

Pune multe întrebări

Poți începe negocierile punând multe întrebări. Ar fi o mișcare strălucită dacă le ceri să afli mai întâi oferta lor. Punând multe întrebări, poți depista temerile, motivațiile și prioritățile angajatorului. Te ajută să descifrezi unde te afli în schemă. Când știi aceasta, poți să iei decizii sănătoase.

Construiește-ți cazul

Indică oferta și fii gata să susții motivul sau motivele care stau la baza ofertei tale, cu dovezi despre ce oferi. Poți vorbi despre numere, proiecte realizate și multe altele. Să nu pari agresiv. Fii calm și încrezător în timp ce îți construiești cazul.

Privește în viitor

În acest moment, ar trebui să ai o viziune pe termen lung asupra viitorului. Ai în vedere creșterea responsabilităților tale? Funcția ta actuală ar permite o oportunitate de a-ți îmbunătăți abilitățile? Care este viitorul companiei, obiectivele tale se aliniază cu acesta? Pune totul în perspectivă și nu lua în considerare doar cifrele. Dacă obții postul, această negociere salarială din prezent nu va fi sfârșitul discuțiilor referitoare la salarii și bonusuri. Întotdeauna vor exista creșteri periodice și evaluări ale performanței, când vei avea posibilitatea să ceri o mărire, dacă simți că meriți una.

Concluzii

În cele din urmă, negocierea salarială nu este un proces ușor dacă abia începi cariera. Ideea este că, atunci când pui aceste sfaturi în practică, poți transforma situația în câștig pentru ambele părți. Prin urmare, este foarte important să pari calm, obiectiv și încrezător. Prețuiește-te și ceilalți vor fi obligați să facă același lucru. Care sunt experiențele tale cu negocierile salariale și ce sfaturi ai putea împărtăși cu comunitatea Zutzu?


Interviuri pentru locuri de muncă Zutzu Team ZUTZU

10 Cu luni în urmă


Adaugă comentariu

profile picture
Du-te înapoi

Distribuie acest articol

Abonează-te la newsletter-ul Zutzu pentru a primi articole utile din industrie și multe altele
Abonează-te acum

Căutari recente

Vizualizări recente