Du-te înapoi
8 modalități de adaptare după mutarea într-o nouă țară

8 modalități de adaptare după mutarea într-o nouă țară


Ideea de a te muta într-o nouă țară este înspăimântătoare. De cele mai multe ori, încântarea în legătură cu oportunitățile uimitoare care vin cu mutarea într-o nouă țară umbrește părțile înspăimântătoare până când realitatea te pune cu picioarele pe pământ. Am discutat deja despre cele mai bune modalități de a te muta în străinătate, dar ce se va întâmpla după ce te urci în acel tren sau în acel avion? Mulți oameni care s-au mutat într-o nouă țară nu și-au dat seama cât de conectați sunt la cultura lor până când nu au experimentat o cultură diferită. Nu se termină aici. Dacă există o barieră lingvistică, ceea ce este cazul în majoritatea situațiilor, gândurile despre țara ta natală îți vor umple întotdeauna capul.

Deci, dacă te muți în curând într-o nouă țară, nu uita că valurile schimbării te vor lovi. Este imposibil să nu le simți impactul. Când m-am mutat în Irlanda în 2015, mi-a trebuit un timp să mă adaptez la noua realitate. Am decis să nu permit ca situația să mă doboare. Mecanismul meu de scăpare a fost să îmbrățișez schimbarea.

Care sunt motivele tale pentru relocarea într-o altă țară? Slujba, aventura sau orice ar fi, cel mai bun mod de a te adapta este să îmbrățișezi noua experiență și să savurezi fiecare moment cât de mult poți.

Blogurile și cărțile electronice de pe Zutzu oferă persoanelor care tocmai s-au mutat într-o nouă țară informații relevante și detalii despre modul în care pot să se descurce în noua viață. Pentru persoanele care s-au mutat în străinătate fără a avea încă un loc de muncă, Zutzu poate conecta astfel de persoane cu cele mai adecvate oportunități de angajare din noile țări.


Iată sfaturile pentru a îmbrățișa experiența după mutarea într-o nouă țară:


Înțelege cultura

Înainte de a te deplasa într-o nouă țară, asigură-te că descoperi cultura. Te sfătuiesc să înțelegi normele comportamentale - acest lucru diminuează anxietatea și va face mai ușoară stabilirea în această țară. A aștepta până ajungi în noua țară înainte de a afla standardele comportamentale poate duce la o experiență neplăcută. Intră online, află normele culturale care sunt acceptabile în țară. Dacă poți, fă-ți prieteni oameni din această țară pe rețelele de socializare. De asemenea, te poți alătura comunităților sau grupurilor de persoane care s-au mutat în această țară din alte țări – întreabă-i despre experiențele lor. Când ai cunoștințe cuprinzătoare despre cultură, devine mai ușor și mai rapid să te acomodezi.

Învață limba noii țări

Dacă te muți într-o nouă țară, în care se vorbește o limbă diferită, învață limba înainte de a pleca cu avionul. Nu trebuie să atingi cel mai înalt nivel de competență lingvistică - nivelul elementar este un început impresionant. Concentrează-te pe cuvintele simple, cum ar fi: „bună dimineața, o zi bună, bună ziua, bună seara, bună, ce mai faci, îți mulțumesc și alte cuvinte simple”. Pentru început, aceste cuvinte simple îți vor facilita puțin interacțiunea cu oamenii. Chiar dacă nu vorbești limba țării în care dorești să te muți, poți utiliza traducerile automate de pe Zutzu în timpul căutării unui job, pentru a traduce atât ofertele de muncă, cât și discuțiile cu potențialii angajatori.

Acceptă faptul că îți va fi dor de casă

Acest fapt nu poate fi eliminat din aspectele pe care le vei experimenta atunci când te muți într-o nouă țară. Mediul, oamenii, alimentele, limba și cultura te pot face să te simți nedorit sau pierdut. Aceste sentimente te fac să te gândești mai mult acasă – la prietenii tăi, la familie și la distracție. Așteaptă-te ca acest lucru să se întâmple, dar nu te lăsa copleșit. Nu permite acestei experiențe să umbrească nevoia de a te bucura și de a explora noua casă. În loc să te simți confortabil vorbind cu prietenii și familia acasă foarte des, investește această energie în a ieși în oraș și în a-ți face prieteni.

Fă-ți casa un sanctuar

Apartamentul tău ar trebui să fie aranjat pentru a oferi liniște sufletească și siguranță. Casa ar trebui să fie sanctuarul tău. Asigură-te că faci tot ce îți stă în putință pentru a o face să arate ca un cămin. Insuflă-ți personalitatea în casă, adăugă lucruri care te vor face să-ți amintești și să apreciezi ce ai lăsat în urmă în țară. Poți agăța fotografiile preferate ale celor dragi prin apartament și poți vărui cu o culoare similară cu cea a apartamentului de acasă. Aceasta îl va face un loc la care îți va plăcea să te întorci, și va controla schimbarea pentru a nu deveni prea evidentă.

Fă din apartamentul tău un refugiu după ce te muți într-o nouă țară pentru a te simți ca acasă.

Nu uita să explorezi și să te distrezi

Ideea de a călători într-o nouă țară este una de a experimenta un nou mod de viață diferit de cel cu care ești familiarizat. Asigură-te că ieși să descoperi lucrurile uimitoare din noul mediu. Când faci acest lucru, devine mai ușor să te acomodezi și să apreciezi frumusețea noului tău mediu. Vizitează destinații populare, fă o plimbare și concentrează-te asupra a tot ce se întâmplă în jurul tău.

Încearcă alimentele tradiționale

Rezistă îndemnului de a te limita la alimentele cu care ești familiarizat. A încerca alimente tradiționale din noua țară îți oferă posibilitatea de a afla mai multe despre ea. Vizitează restaurantele locale și încearcă mâncăruri tradiționale. Mănâncă ca un nativ. Asigură-te de găsirea unui echilibru între mâncarea preferată și cea nativă.

Restructurează-ți programul

Te afli acum într-o nouă țară, iar programul și rutina vor fi diferite de cea care era acasă. Studiază oamenii din jurul tău și ajustează-ți programul sau rutina la realitatea actuală.

Fă un plan și urmărește-i realizarea

Fă o listă de lucruri pe care dorești să le obții după ce te muți în țara pe care o alegi. Nu doar să le înșirui, urmărește-le realizarea parcurgând pașii necesari.


Acomodarea în noua țară este doar primul pas

În timp ce încerci să te adaptezi la realitatea actuală, asigură-te că nu-ți pierzi concentrarea ca urmare a evenimentelor din noul mediu. Nu trebuie să uiți de cei dragi din țară – asigură-te că nu întrerupi legăturile. Aceștia sunt sistemul tău de suport. Distanța nu ar trebui să fie niciodată o scuză. Hei, este 2020 – suntem într-o lume digitalizată!

Locuiești în străinătate în acest moment? Cum te-ai adaptat la noile realități după ce te-ai mutat în străinătate? Împărtășește-ți gândurile cu alți cititori care încă se gândesc să se mute în străinătate.


Moving and living abroad Zutzu Team ZUTZU

8 Cu luni în urmă

Comments

Agnieszka / Ksiegowy/księgowa

Agnieszka / Ksiegowy/księgowa 8 Cu luni în urmă

Semnalare abuz

Mieszkam w Holandii, początki nie były łatwe. Ale z czasem zawsze jest lepiej :)

profile picture

Adaugă comentariu

profile picture
Du-te înapoi

Distribuie acest articol

Abonează-te la newsletter-ul Zutzu pentru a primi articole utile din industrie și multe altele
Abonează-te acum

Căutari recente

Vizualizări recente