Du-te înapoi
Ce să iei în considerare atunci când decizi să te muți cu locul de muncă.

5 SFATURI DESPRE CUM SĂ DECIZI DACĂ SĂ TE MUȚI CU LOCUL DE MUNCĂ


Slujba de vis nu este niciodată prea departe. Poate fi doar inaccesibilă. Dacă locul de muncă visat nu este în țara ta, tot ce trebuie să faci este să pleci acolo unde acesta este. Am discutat deja despre modalități de a găsi un loc de muncă în străinătate, dar dacă nu ai luat încă decizia? În cazul în care ai posibilitatea de a avea jobul într-o altă țară, cum decizi dacă să te muți sau nu cu locul de muncă? Cum intenționezi să compari numeroasele oportunități pe care le oferă jobul de vis, în ceea ce privește creșterea veniturilor, creșterea carierei și expunerea la probleme personale precum familia, prietenii sau comunitățile din care aparții în țara actuală?

Dacă intenționezi să te muți cu locul de muncă, este greu de prevăzut cum se va termina această călătorie. De multe ori, mutarea într-o nouă țară are numeroase oportunități - nu doar pentru dezvoltarea profesională, ci și pentru cea personală.


Moduri în care poți decide dacă să te muți sau nu pentru un job:

Pune-ți câteva întrebări personale

Trebuie să-ți pui o mulțime de întrebări. Înțelege cum poți lega oportunitățile oferite de noua viață de personalitatea ta. În timp ce evaluezi oportunitățile uimitoare pe care le prezintă jobul, ar trebui să te concentrezi și pe cealaltă parte a vieții. Așează-te, pune-ți întrebări despre tine și familia ta. Înțelege cine dorești să fii. Gândește-te la ce gen de familie vei avea în cele din urmă. Gândește-te la fericirea și împlinirea ta. Privește dincolo de oportunitățile pe care le are noua țară. Gândește-te la acele lucruri care lipsesc - lucrurile pe care noua țară nu ți le poate oferi. Înțelege-ți stilul de viață. Află daca vrei să trăiești o viață agitată sau o viața liniștită. Când poți răspunde sincer la toate aceste întrebări, vei recunoaște impactul acestui lucru asupra familiei tale. Dacă ți se pare dificil să te hotărăști la oricare dintre opțiuni (să rămâi sau să te muți), aceasta arată că nu evaluezi o opțiune mai bună decât cealaltă. În acest moment, nu trebuie să privești la o satisfacție instantanee, ci să te concentrezi asupra beneficiilor pe termen lung. Alege o opțiune care oferă beneficii uimitoare pe termen lung.

Vorbește cu soțul/soția ta

Pentru o clipă, încetează să te gândești la tine. Gândește-te la partenerul tău. Subliniază efectul pe care această mutare îl va avea asupra carierei lui. Cum îl poți ajuta să găsească un loc de muncă relevant atunci când ajunge în noua țară? Este partenerul tău dispus să-și sacrifice cariera pentru a face ca aceasta să meargă? Nu dorești să-l vezi că suferă datorită unei decizii pe care nu a luat-o de bunăvoie, deci planifică înainte pentru a nu te bloca într-o lume necunoscută. Dacă dorești să faci această mutare, asigură-te că partenerul tău te susține pe deplin. Asigură-te că înțelege implicațiile fiecărei decizii pe care o ia și că este gata să își asume responsabilitatea pentru aceasta. Amândoi trebuie să fiți convinși că faceți o mișcare corectă. Zutzu oferă tuturor celor care doresc să se mute în străinătate oportunități nelimitate de a-și găsi locul de muncă de vis. Nu trebuie să aștepți până când ajungi într-o nouă țară pentru ca partenerul tău să înceapă să caute oportunități de angajare. Le poți face pe amândouă înainte de a pleca spre noua ta casă. Lasă-l pe Zutzu să te ajute să te conectezi cu cei mai potriviți angajatori, atât la nivel internațional, cât și local.

Familia este unul dintre principalele lucruri de luat în considerare dacă dorești să te muți cu locul de muncă.

Vorbește cu copiii

Indiferent de vârsta copiilor tăi, trebuie să vorbești cu ei despre mutarea într-o nouă țară. Nu trebuie să dezvălui prea multe pentru a evita panica inutilă. Vorbește-le despre acest proces și asigură-i că totul va fi bine. Nu te aștepta să primească vestea bine. Pot prezenta diverse plângeri și scuze, dar, odată ce nu lași loc pentru panică și tensiuni inutile, cu timpul, vor accepta noua realitate.

Să ai o alternativă

Trebuie să ai un plan de rezervă pe care să îl poți folosi în cazul în care lucrurile nu merg așa cum a fost planificat. Gândește-te dacă postul nu reușește să se ridice la nivelul așteptărilor tale. Poate că familia ta întâmpină dificultăți în a se adapta, de a relaționa sau de a se împăca cu modul de viață. Deci, înainte de a te muta, pune-te de acord cu partenerul tău cu privire la durata șederii în noua țară și proiectează un plan de rezervă.

Vorbește cu oamenii despre aceasta

Înainte de a accepta oferta de a te muta într-o țară nouă, asigură-te că ceri opinia altor persoane. Discută cu oameni din cadrul și din afara organizației tale care au făcut un astfel de pas înaintea ta. După consultarea acestora, revizuiește-ți planul și evaluează-ți din nou opțiunile.

Concluzie

Una dintre cele mai importante decizii pe care le poți lua este să optezi între a te muta într-o țară nouă sau nu. O cariera ca atare este ca o călătorie. Toată lumea are timp să experimenteze și să încerce lucruri noi. Nu privi niciodată prima ocazie de a pleca într-o nouă țară ca fiind ultima. Există numeroase oportunități de a încerca ceva interesant și nou, atât în țara de origine, cât și în străinătate. Dacă nu ești mulțumit cu termenii și condițiile asociate cu oportunitatea actuală de a te muta în străinătate pentru un loc de muncă, Zutzu îți oferă oportunități excelente de a duce căutarea la alt nivel, fără restricții sau limitări, chiar și fără a te muta într-o țară străină.

Te-ai mutat recent în străinătate din cauza slujbei? Ce te-a ajutat să iei decizia finală de a te reloca? Împărtășește experiența și gândurile cu comunitatea Zutzu.


Moving and living abroad Zutzu Team ZUTZU

8 Cu luni în urmă


Adaugă comentariu

profile picture
Du-te înapoi

Distribuie acest articol

Abonează-te la newsletter-ul Zutzu pentru a primi articole utile din industrie și multe altele
Abonează-te acum

Căutari recente

Vizualizări recente