Du-te înapoi
Platformele de recrutare sunt încă esențiale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în 2020

Ce sunt platformele de recrutare? – motivele pentru care platformele de recrutare rămân relevante pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în 2020


Suntem în anul 2020, iar relevanța platformelor de recrutare în rândul persoanelor în căutarea unui job a continuat să crească. Aceasta este o dezbatere care nu se încheie prea curând. Odată cu dezvoltarea rețelelor de socializare, a fost pusă sub semnul întrebării relevanța platformelor de recrutare în piața actuală a forței de muncă. Cu toate acestea, în ciuda dezvoltării altor site-uri, platformele de recrutare s-au dovedit foarte eficiente pe piața muncii și vom vedea cum.

Care sunt tipurile platformelor de recrutare?

Platforme generale de recrutare:

Există platforme generale de recrutare în care solicitanții își pot depune CV-ul pentru ca potențialii angajatorii să-i găsească și să-i evalueze. Companiile își pot posta anunțurile de angajare pentru ca persoanele în căutarea unui job să se alăture echipei lor. Un exemplu este platforma Zutzu.

Platforme specializate de recrutare:

Acest tip special de platformă de recrutare se ocupă de o nișă sau de o industrie specifică, variind de la sănătate, IT, tehnologie, educație, petrol, gaze și inginerie.

Motoare de căutare:

Acestea sunt dedicate colectării rezultatelor de la platformele de recrutare.

Site-uri de recenzii:

Acestea iau forma unor forumuri pe internet prin care actualii și foștii angajați își postează experiențele avute cu anumite companii.

Platforme de recrutare inversate:

Pe acest tip de platformă, candidații își detaliază CV-ul și profilurile mai degrabă decât să caute direct locuri de muncă. Un exemplu este LinkedIn.

Există alte tipuri de platforme de recrutare demne de menționat, cum ar fi platformele de resurse, târguri de locuri de muncă, piață de recrutare și altele.

Există diferite tipuri de platforme de recrutare, toate acestea fiind atractive pentru diferiți solicitanți de loc de muncă.

De ce încă mai merită platformele de recrutare timpul tău

Odată cu apariția rețelelor de socializare cu tendințele lor perturbatoare de pe piața muncii, poți fi iertat că ai crezut că platformele de recrutare devin irelevante în căutarea unui job. Statisticile arată că situația este de fapt invers. Potrivit studiilor, 18% din angajări sunt creditate utilizării platformelor de recrutare. Acesta este cu siguranță un rezultat bun pentru un canal de recrutare despre care se spune că nu mai este la modă. Acest lucru este în contrast puternic cu cele 3% creditate rețelelor de socializare. Aceasta nu înseamnă că cele două canale nu pot fi utilizate în același timp. Deci, ca o persoană aflată în căutarea unui job, mai merită platformele de recrutare timpul tău? Merită și iată de ce:

▪ Descoperă cele mai recente oportunități:

Când persoanele în căutarea unui loc de muncă utilizează platformele de recrutare, acestea pot descoperi cele mai recente oportunități de angajare potrivite pentru acestea. Există filtre și instrumente de căutare avansate pe aceste platforme, pentru a permite să descoperi funcția pentru care te potrivești. De exemplu, platforma de recrutare internațională Zutzu permite aplicanților să precizeze criteriile de căutare a unui loc de muncă, cum ar fi locația, salariul și alte detalii specifice pentru a le adapta la joburile care corespund profilurilor lor.

▪ Corelarea cererii și ofertei:

Prin utilizarea unor platforme de recrutare precum Zutzu, persoanele în căutarea unui loc de muncă găsesc joburi vacante corespunzătoare profilurilor lor. Astfel, nu trebuie să petreci ore interminabile căutând funcția ideală.

▪ Consiliere profesională:

Platformele de recrutare sunt conduse de administratori versați pe piața muncii. Majoritatea sunt, specialiști în resurse umane care au bloguri despre cele mai recente tendințe în carieră și resurse umane. Sfaturile listate pe bloguri te pot ajuta în căutarea jobului și chiar în carieră, când ți-ai asigurat locul de muncă visat.

▪ Capacitatea de a fi recrutat:

Ca un căutător de loc de muncă, atunci când folosești platformele de recrutare, acestea îți oferă avantajul de a fi recrutat. Adică, companiile sunt în căutarea ta și nu cauți doar tu singur. Deoarece mai multe companii și recrutori se vor adresa platformelor de recrutare pentru a găsi candidații potriviți pentru orice funcție în organizațiile lor, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, ți-ai sporit șansele de a obține jobul potrivit atunci când te înscrii pe o platformă de recrutare cu reputație precum Zutzu.

Cum se utilizează eficient platformele de recrutare

În concluzie, platformele de recrutare nu se vor demoda prea curând. O platformă precum Zutzu schimbă povestea și conectează talentele de top cu angajatorii potriviți. Așadar, va fi o mișcare extraordinară din partea ta ca persoană în căutarea unui job să utilizezi aceste platforme excelente în avantajul tău. Acestea oferă oportunități extraordinare, în special atunci când cauți oportunități în străinătate. Ce fel de platforme de recrutare ai folosit și care este experiența ta personală cu serviciile acestora?


Job Search Zutzu Team ZUTZU

8 Cu luni în urmă

Comments

Daan van Dijk

Daan van Dijk 8 Cu luni în urmă

Semnalare abuz

Very true, there is so many job sites in each country but not one of them is concentrating on international market

profile picture

Adaugă comentariu

profile picture
Du-te înapoi

Distribuie acest articol

Abonează-te la newsletter-ul Zutzu pentru a primi articole utile din industrie și multe altele
Abonează-te acum

Căutari recente

Vizualizări recente