Du-te înapoi
Sfaturi practice despre cum să ieși în evidență în căutarea unui loc de muncă

Cum să găsești un loc de muncă într-o țară străină și cum să ieși în evidență în căutarea unui job


Interviurile pentru locurile de muncă sunt printre primii pași spre obținerea acelui job de vis. Cu toate acestea, cu mult înainte de a fi chemat la un interviu, managerii de resurse umane îți vor evalua portofoliile și profilul online, înainte chiar să fii sunat pentru a-ți dovedi valoarea. Fiecare recrutor meritos vă va căuta pe platformele de socializare, iar cu CV-ul pe biroul său va fi capabil să-și formeze o imagine destul de clară despre cine ești. Primele impresii contează și trebuie să o faci corect chiar de prima dată sau vei fi lăsat pe margine.

Așadar, de fiecare dată când îți îndrepți privirile spre un job vacant, poți alege să fii vedeta care iese în evidență, persoana talentată de care recrutorul nu se poate sătura, sau poți fi mediocru, obstrucționând astfel șansele de a obține locul de muncă.

Deci, aici îți prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta să atragi privirile recrutorilor și să te evidențiezi în căutarea unui job:

Cizelează-ți prezența pe rețelele de socializare

Prezența pe rețelele de socializare poate spune multe despre tine potențialilor tăi angajatori. Să nu ne mințim, angajatorii de astăzi adoră să știe totul despre potențiali lor angajații. HR nu se mai bazează doar pe CV-ul și pe scrisoarea ta de intenție. Desigur, ei știu că încerci să apari cât mai bine în aceste documente. Deci ce fac ei? Te caută pe rețelele de socializare. Îți citesc tweet-urile, postările de pe Facebook, văd videoclipurile de pe Instagram. Cu acestea, ei sunt capabili să cunoască părerile și viziunea asupra lumii pe care o îndrăgești. Ești tipul care postează chestii care pot fi evaluate ca nesigure pentru muncă? Ești tipul care vociferează online despre șeful lui? Sau poate ai opinii care pot fi denumite „extrem de controversate”. În calitate de solicitant de loc de muncă, este timpul să cizelezi modalitatea de abordare a rețelelor de socializare, astfel încât să apari ca un individ responsabil pentru recrutori.

Fă eforturi suplimentare

Recrutorii primesc mii de CV-uri aproape în fiecare zi, în special organizațiile de top pentru care toată lumea dorește să lucreze. Conform Glassdoor , în medie, organizațiile primesc aproximativ 250 de CV-uri pentru fiecare post vacant, iar dintre acești candidați, doar 4 până la 6 candidați vor primi posibilitatea unui interviu și doar unul va primi locul de muncă. O altă statistică uimitoare a TheLadders spune că recrutorii au nevoie în medie de 6 secunde pentru a scana un CV. După cum poți vedea, competiția este acerbă și trebuie să faci un efort suplimentar pentru a ieși în evidență din mulțime. Dovedește inițiativă. Partajează un link către portofoliul tău remarcabil. Este posibil să ai un blog personal în care scrii gânduri cu privire la problemele în trend care afectează industria din care faci parte; pe care de asemenea, îl poți partaja.

Verificări ulterioare

Am vorbit despre competiția care este acerbă. Deci, ce înseamnă asta pentru aplicațiile tale? Pur și simplu înseamnă că există toate probabilitățile să aștepți ceva timp înainte de a afla cât de bine te-ai descurcat. Pentru acești recrutori, concurenții trebuie sortați din pretendenți, ceea ce va dura ceva timp. Este posibil să nu auzi niciodată de ei în intervalul de timp pe care ți l-au promis. Prin urmare, este vorba despre o verificare ulterioară. Este parte a inițiativei despre care am vorbit. Potrivit Careerbuilder , rata de respingere a unui CV crește aproximativ cu 37% atunci când nu se face nici o verificare ulterioară. Deci, pentru a ieși în evidență, trebuie să verifici ulterior aplicația.

Îmbunătățirea CV-ului și a altor documente este esențială pentru a ieși în evidență în căutarea unui job.

Îmbunătățește documentele - Evită cuvinte cheie

Nu poți avea un CV și o scrisoare de intenție completată cu erori gramaticale, nume de companie greșit sau alte detalii mici și să te aștepți să ieși în evidență. Da, s-ar putea să ieși în evidență pentru managerul de resurse umane, dar vei ieși în evidență într-un mod negativ. Cizelează-ți aplicația cu detaliile potrivite și pune o a doua persoană, și chiar și o a treia persoană să o verifice. De asemenea, este important să eviți cuvinte cheie. Acestea sunt adjectivele excesive pe care le poți găsi în fiecare CV mediocru - cuvinte precum motivat, pasionat, determinat etc. Va trebui să găsești modalități noi de a spune aceste lucruri fără să folosești clișee. Poți spune lucrurile așa cum sunt, evită exagerarea și un CV plin de detalii inutile. Pentru un CV care vrea să iasă în evidență, mai puțin înseamnă mai mult.

Ieși în evidență în locurile potrivite

În cele din urmă, a ieși în evidență din mulțime când vine vorba de aplicațiile pentru angajare nu este o joacă de copii. Dar este posibil. Zutzu le-a oferit solicitanților de locuri de muncă șansa de a atrage atenția potențialilor angajatori. Acum, va trebui doar să depui toate eforturile și să devii cu adevărat creativ. În acest fel, vei fi vizibil pentru orice manager de resurse umane și vei putea să-ți asiguri jobul de vis folosind platforma de recrutare Zutzu.


Job Search Zutzu Team ZUTZU

8 Cu luni în urmă

Comments

Guest

Guest 10 Cu zile în urmă

Semnalare abuz

Buna cum sa fac ca sa găsesc și eu un lic de munca numele meu este Ionut

profile picture

Adaugă comentariu

profile picture
Du-te înapoi

Distribuie acest articol

Abonează-te la newsletter-ul Zutzu pentru a primi articole utile din industrie și multe altele
Abonează-te acum

Căutari recente

Vizualizări recente